Ah hei taas! Oon nyt aivan kympillä innostunut tästä nukkekotiprojektista ja tästä blogista myös! Mitä enemmän tämän nukkekodin kanssa värkkään niin sen enemmän innostun ja sitä enemmän ja hienommin haluan asiat tehdä. Pian olen varmaan ihan pulassa tämän perfektionismini kanssa! ...Olen nimittäin tietyissä asioissa kova tavoittelemaan täydellisyyttä (kuten piirtämisessä ja tässä nukkekodissa näemmä, heh) mutta toisaalta osaan olla sikamaisen laiska ja saamaton - Ja se on aina huono yhdistelmä! XD Ihmettelenkin miten nyt on riittänyt ja riittänyt virtaa nukkekodille <3 Toivon että se kertoo siitä että todella viihdyn tässä puuhassa, koska siltä se todella tuntuu <3.

Ah, olen kaamea jaarittelija, suokaatten se anteeksi xD

 

Mutta itse tämän päivän puuhailuihin! 

 

Koin mukavan yllätyksen, sain tuliaisia - 5kilon säkillisen "nukkekodin lautaa". Oivallista lattioihin, seiniin, huonekalujen tekoon ja vaikka mihin.

 

Kivannäköistä lattialautaa eikö <3 (oho, huonoja kuvia O.o)

Ja uskomatonta kyllä... Kyseessä on Bilteman myymä SYTYKE.

3,50e tuollainen 5kilon säkki. Hiottua oikeaa puuta ja palaset ovat lähes millilleen samankokoisia. Lienevätköhän nuo jotain teollista sahajätettä, se selittäisi täsmällisen koon O__o tuskin kukaan vaivautuu tekemään pelkistä sytykkeistä noin symmetrisiä?

Enpä muista koskaan iloinneeni Bilteman olemassaolosta xD 

Nyt iloitsin, mukava löytö.

 

~~~~~ -:**:- ~~~~~  -:**:- ~~~~~~ -:**:- ~~~~~~

Minulla on nukkekotiprojektia varten oma kovakantinen kirjanen. Sinne olen kirjannut ja piirtänyt huonesuunnitelmia, muutosehdotuksia, värimietintöjä, kalusteiden tyylejä  ja kaikkea mikä mieleen juolahtaa. Minusta on mukavaa kirjoittaa asioita ylös, ensinnäkin siksi että se on mukavaa ja toisekseen: olen toisinaan auttamaton lahopää xD Tässäpäs jotain mitä olen kirjaani suunnitellut:

Ensimmäinen suunnitelma kylpyhuoneen kalusteista. Tämän kuvan tein jo useita viikkoja sitten. Katselin kirjoista, googlesta ja viktoriaanisista nukkekodeista apua minkätyylisiä juttuja viktoriaaniseen kylppäriin voisi sopia ja piirtelin nämä. Kuten huomaatte, suoraa mustekynällä xD Tämän ei ole tarkoitus olla mitenkään erityisen uljas, kunhan itselle muistiksi vain.

 

Tässä vuorostaan tämän päiväisiä sepustuksiani nukkekotikirjaani. Olen tosiaan tässä muutamia päiviä vain kerännyt kasaan kaikkea materiaalia mitä voisi käyttää nukkekodissa ja kaikenlaista paperia ym kertyi yllättävän paljon O.o (piirtävällä, maalaavalla ja askartelevalla ihmisella oli yllättävän paljon valmiina, vierailin toki myös Tiimarissa ja Sinooperissa! XD) joten levitin olohuoneen lattialle kaiken mitä vaihtoehtoina oli ja aloin huone kerrallaan miettiä mitä haluan minnekin ja mikä sopii minkäkin kanssa yhteen.
Selkeytti huomattavasti kun konkreettisesti merkitsi paperille esim. mitä kolmesta eri keltaistesta tulee mihinkin

~~~~~ -:**:- ~~~~~  -:**:- ~~~~~~ -:**:- ~~~~~~


Tässä vähän makua kylpyhuoneen tulevasta sisutuksesta!

.

Seiniin tulee tuota marmoripaperia (siinä on kimallettakin vähän! XDD), ja lattiaan tulee keskelle nuo mosaiikkilaatat ja tuosta omituisesta valkoisesta pakkausmateriaalista tulee siihen ympärille isompaa laattaa. Kylpyhuoneesta tulee vaalean ja kellertävien/persikkaisten sävyjen värinen.

~~~~~ -:**:- ~~~~~  -:**:- ~~~~~~ -:**:- ~~~~~~

 

Esittelen nyt samalla vähän millaisia muita materiaaleja huoneisiin tulee =D

Paljon värejä! Vaaleankeltainen paperi on minimaailmasta, loput paperit vastikään tai aiemmin Tiimarista ostettuja askartelu ja skräppäyspapereita. (Ja Degoupage enkelitkin sieltä pilkottavat).
Värejä miettiessämme päädyimme haluamaan värikylläisiä huoneita... Kartano Kesmunderin asukkaat ovat varakasta sukua (ja hyväsydämisiä! hehhee xD ) ja koko kartanon sisustus on murretuin tai syvin sävyin mutta värikylläisesti sisustettu!
Huomenna aloitan lattioiden ja sisäkattojen kiinnityksen! Sen jälkeen sisätapetit ja ulkoseinien tiilikuvio (minimaailmasta löytyi upeaa tiilipaperia ulkoseinäksi <3 Ehdin jo murehtia miten ulkoseinät toteutan mutta onneksi nukkekotinettikauppojen valikoima on todella laaja =D)

~~~~~ -:**:- ~~~~~  -:**:- ~~~~~~ -:**:- ~~~~~~

Hui, tällaista tälläkertaa^___^ Toivottavasti saan huomenna paljon aikaiseksi (ja toivottavasti suunnittelemani kiinnitys systeemit toimivat O__O).

Otan ilolla ja kiitoksella vastaan kaikki neuvot ja vinkit erilaisiin teippeihin, liimoihin ynnä muihin keinoihin kiinnittää papereita seiniin, kattoihin yms! =D